28. května 2015

Hrej hráčem - Emma Hart

Hrej hráčem (The Game, #1)
Název: Hrej hráčem
Autorka: Emma Hart
Rok vydání v ČR: 2013
Vydavatelství: Galatea
Originální název: Love Game
Série: Hra
Počet stran: 248
Hodnocení na goodreads.com: 3,99 hvězdiček při 11,703 hodnocení
Hodnocení na databazeknih.cz: 77% při 241 hodnocení
Web autorky: ?
Web knížky: ?



Anotace:
Jaký je plán hry? Maddie v tom má jasno: Arogantní a egoistický playboy Braden z kalifornské univerzity představuje pro ni vše, co se jí na klucích hnusí. Připomíná jí totiž jejího bratra, který dokáže myslet jen na sebe a ničí životy všem v okolí.

Maddie spolu s kamarádkami vymyslí plán, jak tomu namachrovanému Bradenovi za všechna příkoří udělit lekci. Hlavní aktérkou plánu je právě Maddie, která do měsíce Bradena svede, omotá si ho kolem prstu a pak ho surově odkopne.

Operace Hrej hráčem může začít.

Žádná ze zasvěcených holek ovšem nemá zdání, že podobný plán má i Braden se svými přáteli. A jakou hru hraje on? Plán je přimět tu paličatou a nedostupnou „královnu univerzity“, aby se do něj zamilovala, svést ji, a pak ji srazit na kolena.

Ani jeden z obou aktérů netuší, že život může změnit pravidla hry… Možná oba zjistí, že nejde člověka soudit podle prvního dojmu…

Ukázka zahraničních obálek:
Le défi (Jeux dangereux, #1) (Francie) El juego del amor (Španělsko) Love Games - Spiel ohne Regeln (The Game, #1) (Německo) The Love Game (The Game, #1) (Originál)



Emma HartAutorka:  
Během dne se obléká do pláště a říká si Super Máma, protože musí zápasit s dvouletým potomkem a dalším, který se chystá na svět. V noci však plášť superhrdinky odloží, naplní si sklenici džusu a píše knihy.

Ráda píše o kouzelných věcech, polibcích a všem, co se hodí do jejích příběhů. Musí v nich povinně vystupovat sarkastické a vtipné postavy a stejně tak i sexy chlapi. Zrovna teď Emma pracuje na takovém množství knih, že se to snad ani nedá spočítat. Hrozně ráda je něčím zaměstnaná - teda pokud nejde o umývání nádobí. Ale zrovna během této neoblíbené činnosti přicházejí k životu její nejlepší nápady...
Zdroj: databazeknih.cz

Moje hodnocení 

The Love Game by Emma Hart - Google Search
Maddie nenávidí Bradena. On je ztělesněním všeho, co nenávidí – kluk, který střídá holky častěji než ponožky a o stálém vztahu tu nemůže být řeč. A co mu udělit lekci? Maddie a její kamarádky zosnují operaci Hrej hráčem, po které bude Braden určitě vyléčen. Co když nejsou jediné, které mají plán?


Už samotná anotace mi přišla jako výtah z celého děje a já byla smířená s tím, že vyzradila celý děj. Romantická NA knížka. Sice z tohoto žánru nemám  nic moc načteno, ale po pár knížkách jsem se už poohlížela a většinou byly dost podobné. Tak co čekat?

Hned ze začátku mě knížka úplně pohltila, hltala ji a nedočkavě na čtečce otáčela stránky. Vypadalo to, že tohle je knížka přesně pro mě – žádné zbytečné pasáže, žádné krkolomné výrazy. Celkem nepředvídatelný děj, který se drží toho, co slibovala anotace.

The Love Game by Emma Hart - Google SearchA najednou v půlce románu bum, prásk a všechno šlo do háje. Z Maddie se stala ubrečená, ufňukaná troska a Bradenovi přeskočilo v hlavě. Kouzlo a potenciál, který knížka měla, zmizeli a celý román se proměnil v telenovelu o Esmeraldě. V téhle chvíli jsem se popadala za hlavu a nadávala, co jsem si to vybrala za blbost a pochybovala jsem, jestli se vůbec dojdu do konce, který stál za nic. Od toho jsem očekávala mnohem a mnohem víc.

Maddie byla milá, sympatická, zkrátka normální holka, v průběhu románu začíná fňukat a furt to je jenom Braden, Braden, Braden. Chápu, její minulost byla těžká, ale ze začátku jí to vůbec nic neříkalo.

Braden byl klasický typ bad boye, kterému každá holka padá k nohám. Místy se chová jako naprostý neandrtálec, jindy je až přehnaně milý a pozorný. Celou knížkou se nesou myšlenky „Maddie musím dostat do postele.“ a „Maddie musí bát moje.“. Proto si cením vedlejších postav, zvláště Kay, Meggy a Kyla. Spoiler: Jsem moc zvědavá na ostatní díly, kde se bude autorka věnovat vedlejším postavám.

descriptionAni jednu hlavní postavu jsem si moc neoblíbila. Oba dva se sice v průběhu knížky měnili, ale spíše k špatnému. No, k tomu se ještě vrátím. Ale naprosto zbožňuju Megan!

Rozhodně nedoporučuji mladším patnácti let – no, jak to napsat… obsahuje sexuální scény, ale to se dá jaksi předvídat.

Hodnocení:
Ehm, takže jak to shrnout? Hrej hráčem je zajímavá knížka. Sice hlavní postavy jsou nevýrazné a místy až moc hloupé. Milovníci cukrkandlových románů si přijdou na své, pro ostatní to bude jednohubka na ukrácení dlouhé chvíle. Nenechte se odradit druhou (pro mě trochu i zbytečnou) nudou půlkou příběhu a dočtěte to hezky do konce.

Já osobně se těším na druhý díl Hrej férově. spoiler: Protože zajímá, jak autorka zpracovala Meggy a Astona.
3,5/5
 

Děkuji KNIHCENTRUM.CZ za poskytnutí recenzního e-booku.
E-book k zakoupení zde


Zdroj:
https://www.pinterest.com/pin/359865826448357554/
https://www.pinterest.com/pin/359865826448362522/
https://www.pinterest.com/pin/359865826448357526/
https://www.goodreads.com/book/photo/18857963-hrej-hr-em
https://www.goodreads.com/book/photo/17870583-the-love-game
https://www.goodreads.com/book/photo/22666511-le-d-fi
https://www.goodreads.com/book/photo/25176511-el-juego-del-amor
https://www.goodreads.com/book/photo/22304519-love-games---spiel-ohne-regeln
http://img.databazeknih.cz/images/60_/60237/emma-hart-Av4-60237.jpg

1 komentář:

  1. Upřímně tohle není můj typ knihy, takže po ní rozhodně nesáhnu. Ale pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý váš komentář. :-)